Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, susţine că şi el a fost printre manifestanţii din Piaţa Universităţii şi îi acuză pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban că profită de comemorare pentru „a ne abate atenţia de la starea noastă de fapt”.

„Nici Johannis şi nici Ludovic nu au vreo treabă cu fenomenul Piaţa Universităţii! Nici cu mineriada din 13-15 iunie care a spulberat în forţă mişcarea noastră pentru democraţie şi drepturi cetăţeneşti.

Personajele acestea nici nu existau pe vremea aceea, fiecare se ocupă de cu totul alte lucruri, toate în strict interes personal. Iar acţiunile astea, cu depus de coroane şi lacrimi de crocodil, sunt doar pentru a ne abate atenţia de la starea noastă de fapt. Doar teatru ieftin şi multă nepăsare şi sictir pe fond. Mult sictir!”, a scris Ştefănescu, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a făcut un apel către magistraţi să fac lumina şi să stabilească adevărul în Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie, care nu este nici până astăzi rezolvat.

„În 13 iunie regimul comunist, condus de Ion Iliescu, după ce câştigase alegerile în „Duminica Orbului” a decis, după o înscenare penibilă, să facă apel în prima fază la forţele de ordine şi după aceea să facă apel la mineri pentru a călca în picioare demnitatea tinerilor, intelectualilor, oamenilor care aveau o puternică convingere anticomunistă şi în favoarea libertăţii.

Iar după data de 13 iunie au urmat crime, scene de o brutalitate inimaginabilă, anchete făcute de procurori,bătăi ale tinerilor nevinovaţi, administrate fie de mineri, fie de organele de ordine. Nici până astăzi Dosarul numit „Mineriada”, un dosar care trebuie să facă dreptate nu este finalizat, iar vinovaţii nu sunt pedepsiţi.

Fac un apel către magistraţi, măcar după 30 de ani, să trateze acest dosar aşa cum trebuie tratat, să facă lumină, să stabilească adevărul şi să-i pedepsească pe vinovaţi”, a declarat premierul, în Piaţa Universităţii.

437 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 8 =