Caută
Close this search box.

Concedii pe litoralul românesc: Mamaia, preţuri mai mari decât în Tenerife

Deși autoritățile fac apel la solidaritate pentru turismul intern, în contextul în care acest sector a fost cel mai puternic lovit de pandemia de coronavirus, iar administratorii din regimul hotelier dau asigurări că în acest an prețurile nu se scumpesc, dinpotrivă, vor fi mai multe oferte speciale, mediul online a fost invadat cu fotografii care demonstreză contrariul. Astfel că, potrivit acestora, în vara anului 2020, un sejur la Mamaia este mai scump decât unul în Tenerife.

Cinci nopți la Mamaia, mai scumpe decât în Tenerife

Potrivit unei simulări făcute de Adevărul pe un site de rezervări online, un sejur de 6 zile cu mic dejun inclus, hotel de patru stele, perioada 1-6 august, în Mamaia şi în Playa de Las Americas din Tenerife aduce diferențe mari de preț.

Mai precis, pe litoralul românesc ofertele pleacă de la 2.485 de lei și ajung la 6.900 de lei, în timp ce, în Tenerife ofertele pornesc de la 1.800 de lei și ajung la 4.900 de lei.

Și pentru un sejur cu all inclusive oamenii sunt nevoiți să plătească mai mult în stațiunea de la malul Mării Negre. Astfel, la Mamaia, o ofertă la all inclusive ajunge la 7.029 de lei, iar în Tenerife ofertele pornesc de la 3.182 de lei și ajung la 6.870 de lei.

Recent, patronatele au precizat că în acest sezon estival își propun reduceri de tarife pentru turiștii care merg la hoteluri și restaurante.

Sezonul estival, redeschis de la 1 iunie

După două luni de stare de urgență generată de pandemia de coronavirus, România relaxează măsurile treptat, astfel că a intrat pe 15 mai în stare de alertă, iar sezonul estival a fost redeschis în a doua etapă a relaxării, respectiv pe 1 iunie.

În acest context, Anca Nedea, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, a declarat, pentru B1 TV, că se aşteapta ca, în prima săptămână din iunie, se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români, iar în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească.

“Pe baza rezervărilor făcute la pachetele de early booking, până la izbucnirea epidemiei de Covid-19, dar și ce începe să se dezmorțească acum, noi sperăm să avem un grad de ocupare mediu, între 25 și 30%. Și 20% dacă este, e un grad bun, având în vedere că în aceeași perioadă a anului trecut aveam tot în jur de 30% în prima săptămână din luna iunie. Astfel, și 20% dacă înregistră, este un start bun, pozitiv”, a spus Nedea, în luna mai.

Aceasta se aşteaptă ca în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în weekend-ul 7-8 iunie, când, în mod tradiţional, românii vin în minivacanţă la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri