Caută
Close this search box.

Concluziile legiștilor în cazul influentului magistrat iranian găsit mort într-un hotel din Capitală

Procurorii au anunțat marți concluziile preliminare ale autopsiei în cazul influentului magistrat iranian Mansouri Gholam Reza, care a murit în condiții neclare într-un hotel din București. Mansouri era un influent cleric, procuror și judecător în țara sa, devenit cunoscut pentru trimiterea la închisoare a unor jurnaliști. El era acuzat la Teheran de luare de mită și era dat în urmărire prin Interpol.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Parchetul Tribunalului București, concluziile preliminare ale autopsiei medico-legală sunt că „moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viața, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condițiile unei precipitări”.

Procurorii mai spun că au fost ridicate unitățile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată și autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate.

Cercetările sunt continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, pentru stabilirea condițiilor în care a murit iranianul, adaugă sursa citată.

Gholam Reza Mansouri a fost găsit mort într-un hotel din Capitală, vinerea trecută. Poliția Capitalei transmitea atunci că a fost sesizată prin apel pe 112 de către recepția unui hotel că bărbatul – cazat într-o cameră a unității – a căzut de la un etaj superior, decedând. ”Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, susținea Poliția Capitalei.

Potrivit serviciului farda al Europei Libere, Mansouri era un influent cleric, procuror și judecător în țara sa, devenit faimos pentru trimiterea la închisoare a unor jurnaliști.

În 2013, ar fi ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi. Asociațiile de jurnaliști și care militează pentru drepturile omului au cerut judecarea lui în Germania sau în altă țară europeană pentru torturarea și arestarea jurnaliștilor. Asociația Reporteri fără Frontiere a depus o plângere la Parchetul federal german.

De asemenea, Gholam Reza Mansouri era acuzat de către regimul de la Teheran de luare de mită, a scris Europa Liberă. Potrivit surselor Europei Libere, Mansouri fusese reținut în România în baza unui mandat de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul țării. El fusese dat în urmărire internațională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro.

România nu are acord de extrădare cu Iranul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri