Caută
Close this search box.

Conducerea penitenciarului de unde a ieșit criminalul incendiator, DEMISĂ. Urmează cercetarea penală

Ministrul Justiţiei i-a demis, marţi, pe directorul şi directorul adjunct de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, în legătură cu eliberarea bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi.

Cătălin Predoiu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la respectarea dispoziţiilor care reglementează liberarea condiţionată a deţinutului şi cere un control în întreaga ţară.

„Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu. Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului – verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu. Va urma în mopd normal cercetarea penală a celor doi. Și probabil nu numai a lor.

„Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului”, a transmis, marţi, Ministerul Justiiei, printr-un comunicat de presă.

Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani, aceasta aflându-se în stare critică, a fost condamnat la detenţie pe viaţă, pentru că a ucis 5 persoane, însă a fost eliberat după 25 de detenţie.

Turnagiu Ioan a avut aviz favorabil de eliberare condiționată de la comisia de specialitate din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri