Caută
Close this search box.

Coreea de Sud se confruntă cu al doilea val de coronavirus

covid-19

Oficialii din Coreea de Sud spun că țara trece printr-un al doilea val de coronavirus, anunţă BBC.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a declarat Șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor(KCDC), Jung Eun-kyeong.

„Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a adăugat ea, potrivit Reuters.

Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20. A fost o scădere de la 48, respectiv 67, de cazuri raportate în ultimele două zile.

La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.

Până la sfârşitul lunii aprilie, în urma unei campanii intensive de monitorizare şi testare, numărul cazurilor noi nu a mai depăşit cifra zece.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce ţara a anunţat că va relaxa măsurile de distanţare, la începutul lunii mai, numărul cazurilor noi de infectare a crescut, în special în rândul tinerilor care au frecventat cluburile de noapte şi barurile în Seul în perioada minivacanţei.

„Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna. Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, a spus Jeong Eun-kyeong, citată de Agerpres.

Șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor(KCDC) a declarat că primul val a durat până în aprilie. În mai, însă, numărul de cazuri noi a crescut și au apărut inclusiv focare la cluburile de noapte din Seul.

Între aceste perioade, cazurile confirmate zilnic au scăzut de la aproape o mie la zero infecții, timp de trei zile consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri