Caută
Close this search box.

Corina Creţu: Guvernul trebuie să ceară sprijinul CE pentru a ajuta românii afectaţi de inundaţii

Corina Cretu

Corina Creţu susţine că Guvernul trebuie să solicite sprijinul Comisiei Europene pentru ajutorarea românilor afectaţi de inundaţii.

„Guvernul României trebuie să solicite, de urgenţă, sprijinul Comisiei Europene pentru a veni în ajutorul românilor afectaţi de inundaţii! Sunt alături de românii care au suferit pierderi masive, zilele acestea, ca urmare a inundaţiilor care au lovit Moldova şi Transilvania. Iar din păcate, se pare că pericolul nu a trecut. (…)

Chiar dacă nu putem preveni astfel de fenomene de fiecare dată – deşi ar fi bine să punem la punct toate proiectele de protecţie împotriva inundaţiilor – trebuie să îi ajutăm cât mai mult pe cei afectaţi. Iar Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie instrumente în acest sens, instrumente care au ajutat şi în trecut şi pe care Guvernul de la Bucureşti ar trebui să le acceseze şi acum de urgenţă.

Prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, România poate primi ajutorul atât de necesar în aceste momente (…).

De altfel, una dintre ultimele decizii pe care le-am luat în calitate de Comisar European pentru Politica Regională a fost să aprob acordarea de ajutor financiar, prin Fondul de Solidaritate al UE, către statele afectate de inundaţiile din vara lui 2018. Astfel, doar pentru Regiunea de Nord-Est a României au fost alocate în acest sens 8,2 milioane EUR. E vital ca Guvernul României să acţioneze cât mai repede. Cu cât se pierde mai mult timp, cu atât suferinţa oamenilor este mai mare”, a scris Corina Creţu pe contul ei de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri