Caută
Close this search box.

COVID-19 și-a găsit nașul! Oamenii pe care coronavirusul nu îi poate atinge. Epidemiologii sunt uimiți!

Noul coronavirus (COVID-19) pare să-și fi găsit nașul. O localitate întreagă îi intrigă în mod deosebit pe epidemiologii care se așteptau ca aici să se dezvolte un focar masiv.

Orașul peruvian Cusco, ce are peste 420.000 de locuitori şi peste trei milioane de vizitatori pe an, a înregistrat doar 900 din total de 160.000 de cazuri de COVID-19 din Peru.

Aici, în orașul din care se pleacă spre Machu Pichu, noul coronavirus este de peste 80 de ori mai puțin contagios decât în alte zone ale acestei ţări.

Locul ar fi trebuit, după așteptările epidemiologilor, să devină focar de COVID-19, după ce primii turişti care au călcat aici, din Mexic, China şi Marea Britanie au devenit victime ale COVID-19.

Fenomenul este deocamdată inexplicabil pentru specialişti, care au observat, însă, o similitudine între Cusco şi alte localităţi din Anzi ori din Tibet. Toate se află la o altitudine de peste 3.000 de metri!

Ce i-ar putea pune capac noului coronavirus (COVID-19)
Cercetători din Australia, Bolivia, Canada şi Elveţia au studiat datele epidemiologice din Bolivia, Ecuador şi Tibet, descoperind că populaţiile care trăiesc la peste 3.000 metri au înregistrat mult mai puţine infecţii decât altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri