Caută
Close this search box.

CTP face praf şi pulbere PSD: Mituieşte oamenii cu bani care nu există

ctp

Cristian Tudor Popescu (CTP) afirmă că solicitările insistente ale PSD, de mărire populistă a pensiilor şi alocaţiilor, reprezintă „marea artă a PSD de a mitui oamenii cu bani care nu există”.

„Este managementul pomenii ce face PSD-ul de ani de zile şi constă în a mitui oamenii nici măcar cu banii tăi şi nici măcar cu bani care există. Asta este marea artă PSD-istă! Le e târşă liberalilor să spună clar lucrul ăsta? Ar pierde voturi? Nu!

Ar trebui să spună foarte clar: măi, oameni buni, sigur că ar fi bine – ca-n filmele nord-coreene, în care personajul principal, plângând, gândindu-se la Kim Ir Sen, la Kim Jong-un, spune ‘Ar fi bine să avem cât mai mulţi bani, ca să ajutăm republica’ – dar, vedeţi, am avut o pandemie, s-au pierdut locuri de muncă. Ce, chiar tot timpul ăsta am stat cu trabucul şi cu whiskey-ul şi cu şampania la Guvern? Nu! S-au întâmplat nişte lucruri, avem o situaţie dificilă, cum puteţi să pretindeţi aşa ceva? Cu siguranţă, şi pensionarii, şi părinţii vor înţelege că nu putem să dăm astfel de sume.

Din punct de vedere guvernamental, eu n-aş mai insista acum în a spune cât de ticăloasă este aceasta forţare din partea PSD, Ponta şi ALDE, pe bani care nu sunt ai lor, pe bani care în ultimă instanţă sunt tot ai oamenilor, iei de la ei. Dar nici măcar aia nu sunt în momentul de faţă! Practic, aici este vorba de nişte bani falşi.

Ştiţi ce face PSD-ul acum? Emite cecuri fără acoperire. Asta fac, de fapt, cu aceste promisiuni. Pentru că ei ce spun? Să fie daţi ăştia jos şi venim noi şi vă dăm 40 la sută, vă dăm dublări, vă dăm… De unde să dea? Orice om de bun-simţ din ţara asta îşi dă seama că n-avem de unde să dăm acum, după această perioadă.

Haideţi să încercăm să repornim economia cât de cât! Aici cred că ar trebui să fie discursul guvernamental. Să spună aşa: nu trebuie să vă dăm alocaţii pentru copii şi să mărim pensiile cu 40 la sută, trebuie să creăm locuri de muncă cât mai repede. Adică, ce s-a întâmplat în Statele Unite: 2,5 milioane de locuri de muncă create într-un timp record acum. Asta trebuie să facem.

Când se recâştiga locurile de muncă, atunci părinţii au bani să crească copiii, nu prin alocaţie, nu prin ce ne dă statul, ci prin munca lor. Au ce munci, primesc un salariu decent şi pot să-şi crească copiii. Vin bani la bugetul de stat, că banii la bugetul de stat nu-i dau pensionării. Bine, şi pensiile pot fi impozitate, dar bani la bugetul de stat vin din munca acestor oameni activi acum. Dacă acum se fac locuri de muncă, atunci vor fi bani şi pentru a plăti pensiile. Poate nu 40 la sută, dar vor fi bani pentru a plăti pensiile în continuare.

Nu ştiu de ce nu-şi asumă acest discurs PNL. De nu ştiu cât timp o dau pe după piersic. Cât au ţinut-o cu discursul: pensiile vor fi mărite şi ne gândim cu cât, nu pot să pronunţ cifre… De ce? De ce frică asta? Adică, hai să facem şi noi că PSD! Vorba omului cu scuterul (care a apărut la un moment dat, vineri, în plin scandal între Aurelian Bădulescu şi Nicusor Dan – n.r.): Lasă-i, domnule, să ne mintă ăştia, că îi votăm pe ăştia, nu va mai votăm pe voi!”, a declarat CTP, la Digi24.

Pesedistii considera că majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criza, în absenţa unui plan de relansare economică.

„Creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii devin măsuri anti-criza în lipsa oricărui plan de relansare a guvernării PNL rămasă la mentalitatea austerităţii lui Basescu-Boc. În criză COVID-19, guvernele lumii au trimis bani direct populaţiei: cec-uri prin poştă, alocaţii suplimentare pentru copii, venit minim garantat pentru cei mai săraci. România lui Orbannis n-a făcut mai nimic”, se arăta într-un comunicat postat, duminică, pe contul de Facebook al PSD.

Conform sursei citate, dublarea alocaţiilor pentru copii şi majorarea pensiilor ar putea ajuta milioane de romani „să treacă de criză”, în contextul în care nu sunt luate măsuri de relansare economică. De asemenea, mare parte din acei bani s-ar întoarce în economie, salvând sute de mii de locuri de muncă, iar sume importante ar ajunge înapoi în buget, sub formă de impozite şi taxe.

„Contabilul anacronic Citu n-a aflat cum până şi adepţii austerităţii europene din 2009 spun acum că, pentru a trece de această criză, bani lichizi trebuie să ajungă rapid la oameni şi companii. Fiindcă azi totul s-a schimbat. În România însă s-au schimbat, din păcate, doar nişte nume – Băsescu cu Iohannis, Boc cu Orban”, se mai afirmă în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri