Caută
Close this search box.

Cum arată acum Sorina, fata adoptată în Statele Unite, de soţii Săcărin GALERIE FOTO

sorina

Noi imagini cu Sorina Săcărin, fetiţa a cărei adopţii a stârnit un val de fake news şi manipulări din partea trusturilor de presă ale penalilor, au fost publicate de jurnalista Ioana Ene Dogioiu. Fetiţa a terminat şcoala primară la New York şi este foarte fericită şi împlinită în noua familie.

„Se împlineşte un an de când Sorina a fost adoptată de familia Săcărin. Un copil subdezvoltat fizic şi educaţional a devenit o domnişoară înfloritoare, datorită faptului că a eşuat manipularea mizerabilă a unor trusturi de presă în slujba penalilor, susţinută de dorinţa unui procuror general interimar sulfuros de a deveni procuror general plin”, a scris Dogioiu, pe Facebook.

Soţii Ramona şi Gabriel Săcărin au solicitat CNA, în august 2019, să retragă licenţele autodivizuale ale societăţilor care deţin televiziunile Antena 3, România TV, Realitatea TV şi B1 TV şi amendarea celor patru televiziuni cu câte 600.000 de lei. În acelaşi timp, soţii Săcărin au depus şi o plângere penală la DNA împotriva a zece membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru abuz în serviciu şi complicitate la comunicare de informaţii false.

Soţii Săcărin acuză cele patru televizuni de difuzarea neautorizată a înregistrării video din casa familiei Şaramăt, în care apar imagini cu Sorina, nerespectarea dreptului la replică, promovarea de ştiri false şi difuzarea de programe care conţin incitare la ura, şi incitare la ura, incitare la violenţă publică şi răspândirea de informaţii false care pun în pericol ordinea de drept.

De asemenea, soţii Săcărin au depus şi o plângere penală la DNA împotriva a zece membri ai CNA. Ei sunt acuzaţi că nu şi-ar fi îndeplinit, timp de aproape o lună, atribuţiile prevăzute de lege pentru a interveni în cazul emisiunilor TV care au tratat cazul adopţiei Sorinei.

Prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, membrii CNA ar fi creat Sorinei şi părinţilor adoptivi un prejudiciu moral în valoare de 1,2 milioane euro, „deoarece dreptul la viaţa privată şi de familie al subsemnaţilor şi al fiicei noastre minore sunt grav afectate”, informează ziare.com.

„Nu au transmis prompt o somaţie de intrare în legalitate a radiodifuzorilor, pentru a opri încălcarea drepturilor fundamentale la viaţa privată şi de familie, pentru a opri încălcarea drepturilor fiicei noastre minore şi pentru a opri denigrarea magistraţilor,” se arată în plângerea penală.

Potrivit legislaţiei, membrii CNA pot trimite somaţii de intrare în legalitate difuzorilor, pentru a opri încălcarea acestor drepturi şi denigrarea magistraţilor.

„Nu au luat niciun fel de măsură cu privire la oprirea scandalului public al cărui obiectiv a fost denigrarea profesiei de magistrat şi intimidarea magistraţilor, permiţând astfel, prin omisiune, afectarea prestigiului justiţiei – deşi aveau această obligaţie de a acţiona conform art. 10 alin. (1) din Legea 504/2002 a audiovizualului”, arată soţii Săcărin.

Potrivit plângerii penale, CNA s-a sesizat abia pe 25 iulie 2019, după ce soţii Săcărin au plecat din ţară împreună cu Sorina, la mai mult de o lună de zile de la data la care a început asaltul mediatic asupra familiei şi a magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Craiova şi Parchetului, la data de 21 iunie 2019.

„Membrii CNA au încălcat timp de o lună obligaţia de a acţiona, deşi această obligaţie constituie una dintre atribuţiile de serviciu principale ale membrilor CNA, reglementate prin lege organică,” se precizează în sesizarea depusă la DNA.

Soţii Săcărin explică şi de ce le solicită televiziunilor 1,2 milioane de euro:

„Denigrarea subsemnaţilor a avut un caracter extrem de grav, prin prisma acuzaţiilor fabricate şi propagate cu privire la subsemnaţii: de traficanţi de organe şi persoane;”

„Denigrarea a avut o durată extrem de îndelungată, diminuându-se abia după ce subsemnaţii am părăsit teritoriul României, fără însă a înceta nici după plecarea în SUA;”

„Dreptul minorei la viaţa privată şi de familie a fost extrem de grav afectat, fiica noastră minoră de 8 ani fiind subiectul principal, timp de o lună de zile, al tuturor posturilor de televiziune de scandal;”

„Discursul urii acceptat de membrii CNA prin pasivitate a pus în pericol chiar viaţa şi integritatea fizică a subsemnaţilor şi a minorei, deoarece la data de 26 iunie 2019, în timp ce ne deplasăm cu autoturismul persoanl, subsemnaţii am fost recunoscuţi în trafic, iar un alt autoturism participant la trafic a încercat scoaterea subsemnaţilor de pe partea carosabilă a şoselei;”

„Precizăm că în maşina se afla şi fiica noastră minoră, Sorina. Acest lucru nu ar fi fost posibil, dacă membrii CNA ar fi acţionat prompt şi ar fi determinat intrarea în legalitate a radiodifuzorilor.”

Soţii Sacarin susţin că, prin omisiunea de a acţiona, membrii CNA au permis că imaginea şi demnitatea lor să fie încălcate zi de zi, seara de seară, de mai multe posturi de televiziune simultan, timp de o lună.

„Subsemnaţii nu suntem persoane publice, nu deţinem funcţii publice, aşadar, dreptul la imagine, la viaţa privată şi de familie al subsemnaţilor este grav afectat de expunerea mediatică negativă fără precedent, urmare a pasivităţii membrilor CNA”, se arată în plângerea penală.

Potrivit sursei citate, omisiunea membrilor CNA de a sancţiona „discursul urii şi a infomartiilor false şi lipsite de obiectivitate” ar fi condus la menţinerea unui scandal public, care a creat precedentul periculos pentru siguranţa naţională şi statul de drept că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) să se autosesizeze „împotriva unui magistrat, în urma unor ştiri false”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri