Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a lovit vineri oraşul turcesc Manisa, de pe coasta Mării Egee, însă pe moment nu au fost consemnate daune sau victime, informează DPA.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri în districtul Golmarmara din Manisa, la ora 10:21 AM (08.20 GMT), potrivit Institutului de Geofizică al Statelor Unite (USGS).

Cutremurul a fost resimţit în oraşele din apropiere, Izmir şi Balikesir, şi până la Istanbul, aflat la circa 400 de kilometri spre nord, a raportat agenţia de presă Anadolu.

„Nu am primit relatări despre daune sau victime în zona epicentrului şi în satele din jurul său”, a declarat guvernatorul Manisei, Yasar Karadeniz, pentru postul Haberturk, care a difuzat imagini cu oameni care fugeau cuprinşi de panică dintr-un restaurant local.

Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD) a plasat cutremurul la magnitudinea 5,5.

Manisa este situată pe o falie seismică activă, potrivit AFAD.

Importanta falie Nord-Anatoliană, la capătul căreia se află oraşul Istanbul, a generat în trecut cutremure soldate cu numeroşi morţi.

Un seism devastator produs în apropierea Istanbulului în 1999 a ucis peste 17.000 de persoane din oraş şi din împrejurimi.

Sursa: Agerpres

178 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =