Caută
Close this search box.

Cutremur de 7,5 grade pe Richter, în Mexic VIDEO

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării. În capitala țării a fost activată alerta seismică. În urma seismului, autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras.

Autoritățile mexicane au anunțat că persoană a murit, o alta a fost rănită şi mai multe clădiri au fost avariate în seismului.

Guvernatorul Alejandro Murat a declarat că o persoană a murit şi o alta a fost rănită la Huatulco, în statul Oaxaca. Cele două persoane se aflau se aflau într-o maşină care a fost surprinsă de o alunecare de teren.

Conform autorităţilor de protecţie civilă din Oaxaca, mai multe clădiri din acest stat au fost avariate, inclusiv un spital din San Bartolo Coyotepec.

În tot statul a fost întreruptă furnizarea de electricitate la scurt timp după seism.

Autorităţile mexicane au avertizat că nivelul mării a crescut. Anterior, Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific a difuzato alertă.

Serviciul seismologic naţional a raportat 147 de replici în următoarea oră, cea mai puternică având magnitudinea de 4,6 grade.

Cutremurul s-a simţit la Ciudad de Mexico – la circa 750 km de Crucecita -, unde mulţi oameni au ieşit în fugă pe străzi şi în parcuri după ce a fost activată alerta.

În capitală, seismul a spart geamuri şi a crăpat faţade, dar nu a provocat morţi sau răniţi.

Ca măsură preventivă, spitalul Obregon i-a evacuat pe pacienţii cu coronavirus.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador le-a cerut concetăţenilor săi să-şi păstreze calmul.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, resimțindu-se cu putere în mare parte a Ciudad de Mexico.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri