Caută
Close this search box.

De ce nu poartă Angela Merkel mască? Explicaţia face ocolul lumii! Interesant și ciudat…

merkel

Cu toate că i-a tot îndemnat pe germani să poarte masca de protecţie în actualul context pandemic, cancelarul german Angela Merkel a oferit un ciudat contraexemplu.

În cadrul numeroaselor apariţii publice, Merkel a fost văzută fără deja celebra mască de protecţie. Aşa s-a născut una dintre întrebările momentului.

De ce nu poată cancelarul german masca pe faţă deşi cere asta cu insistenţă conaţionalilor ei? În urma acestei presiuni, Merkel a cedat şi a oferi răspunsurile.

Conform DPA, citată Agerpres, Angela Merkel le-a spus jurnaliştii care acopereau mediatic întâlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască.

Cei care sunt familiarizaţi cu personalitatea acesteia n-au avut vreo surpriză. A fost un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei binecunoscut.

„Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a spus Merkel.

„Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături. Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”, a completat ea.

Referitor la acelaşi subiect, Merkel a dat asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania.

Altfel, Merkel a declarat în urmă cu 3 zile că Regatul Unit va trebui „să-şi asume consecinţele” unei relaţii economice mai puţin puternice cu UE la finalul Brexit.

Tonul folosit a fost unul apăsat având în vedere că negocierile în vederea încheierii unui acord asupra relaţiilor viitoare bat pasul pe loc, conform AFP.

Amintim că după ce a ieşit din UE la 31 ianuarie, Regatul Unit negociază acum cu Bruxelles-ul pentru a stabili o relaţie comercială avantajoasă cu blocul european.

Demersul vizează sfârşitul perioadei de tranziţie ce se încheie la sfârşitul anului, în contextul în care Germania va prelua la 1 iulie, preşedinţia Consiliului UE.

„Trebuie să renunţăm la ideea că noi suntem cei care definim ceea ce va dori Regatul Unit.

Regatul Unit este cel care defineşte şi noi, în calitate de UE cu 27 de membri, vom veni cu răspunsul potrivit.

Dacă Regatul Unit nu vrea o reglementare comparabilă cu cea a UE în materie de mediu, de piaţă a muncii sau de norme sociale, relaţiile noastre vor pierde în intensitate”, a declarat Merkel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri