Caută
Close this search box.

Director de institut bugetar, salariu lunar INCREDIBIL și REVOLTĂTOR pentru ceilalți români!

Deputatul Claudiu Năsui a făcut o serie de dezvăluiri incredibile referitoare la salariile și pensiile de lux de care beneficiază anumiți bugetari privilegiați.

Parlamentarul USR le reproșează politicienilor modul în care fac „scut” în jurul acestor persoane, cu toate că societatea este revoltată când vine vorba de pensiile speciale.

Politicienii au votat impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.000 de lei, însă acest scenariu e puțin probabil să fie pus în practică din cauza CCR.

Românul care s-a pensionat şi a încasat de la stat 260.000 de euro
Nasur a remarcat cum Nicolae Victor Zamfir, directorul Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară, încasează 37.500 de lei lunar.

„Performanțele în institutele de cercetare de stat sunt bine răsplătite, din banii publici.

S-a mai scrist în trecut de bugetarii de lux pe care îi are România. Recent, a fost vorba despre Institutul de Cercetare a Calității Vieții din România, care în plină pandemie propunea o taxă de solidaritate pentru cetățenii români. Directorul acestui institut avea în 2017 un venit lunar de 20.558 lei, din bani publici.

Un alt bugetar de lux a fost directorul unui institut de cercetare silvică, care în 2019 s-a pensionat cu un bonus de 713.281 lei, la care s-au mai adăugat 530.004 lei (n.r. un total de aproape 260.000 euro!) pentru depășirea obiectivelor de performanță. Care a fost performanța sa? A reieșit mai târziu într-un scandal public: anul precedent, institutul mușamalizase măsurătorile lemnului tăiat ilegal în țară, o lipsă de aproximativ 20 milioane de metri cubi.

De data asta este vorba despre celebrul laser de la Măgurele. Actualul director general se află la al 5-lea mandat, după ce anul acesta i-a fost prelungită numirea. Să câștigi un concurs de numire mandat de mandat poate ar trebui să ne dea de gândit, dar nu asta este problema, ci faptul că anul acesta a fost prelungit fără concurs, și cu încălcarea condițiilor de numire. Legea nu permite ca mandatul să depășească vârsta pensionării, iar aceasta a fost depășită deja cu 3 ani.

Mai mult, așa cum ne-am obișnuit, performanțele în această poziție s-au soldat cu un alt scandal public și excluderea laserului de la Măgurele din consorțiul european. Cireașa de pe tort este că decidenții politici fac scut în jurul acestor persoane. Ordinul de numire nu este public, iar autoritățile refuză să îl publice. Nici declarații de avere nu depun acești directori plătiți din bani publici. Pe hârtie, finanțăm din bani publici cercetarea și dezvoltarea, dar în practică plătim salarii grase unor angajați ai sinecurilor politice“, a scris deputatul USR Claudiu Năsui pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri