Caută
Close this search box.

Documentaţia şi contractele de finanţare cu fonduri europene vor fi încheiate în format digital VIDEO

Toată documentaţia, cererile şi contractele de finanţare cu fonduri europene vor fi încheiate în format digital de acum înainte, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, joi, la Palatul Victoria, la evenimentul de semnare, în format digital, a contractului de finanţare pentru sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi.

„Astăzi inaugurăm partea de digitalizare pentru ceea ce înseamnă contractele de finanţare cu fonduri europene. Este dovada vie că, începând cu data de 1 iunie, tot ce înseamnă contracte de finanţare, cereri de rambursare, cereri de prefinanţare, toată documentaţia fondurilor europene este în format digital”, a arătat el.

Astfel, susţine Boloş, procesul de atragere a banilor europeni este debirocratizat şi simplificat.

„Pe de altă parte, semnăm contractul pentru Galaţi, pentru sistemul de management integrat al deşeurilor. Acesta este un proiect de o importanţă deosebită pentru judeţul Galaţi. Este vorba despre 534.000 de locuitori care sunt afectaţi şi vor avea parte de impactul, sper eu, pozitiv al implementării proiectului. Discutăm despre un proiect în valoare 100 de milioane de euro, primul proiect deblocat în cele aproximativ opt luni de când ne aflăm la guvernare”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, 180 de sate şi 60 de comune din judeţul Galaţi vor beneficia de un sistem nou de colectare a deşeurilor.

„Sper ca beneficiarul să aibă puterea ca, până la 31 iulie 2023, să poată să implementeze proiectul, iar locuitorii judeţului Galaţi să aibă parte de un sistem civilizat de colectare a deşeurilor”, a completat Boloş.

La eveniment au mai participat premierul Ludovic Orban şi senatorul PNL de Galaţi George Stângă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri