Caută
Close this search box.

Doi bărbaţi tineri afroamericani au fost găsiţi spânzuraţi în copaci, în California

Manifestanţi s-au adunat în weekend la Palmdale, în California, pentru a cere răspunsuri, după găsirea, pe 10 iunie, a corpului unui bărbat de culoare, în vârstă de 24 de ani, Robert Fuller, spânzurat de un copac, în contextul în care rudele tânărului subliniază asupra asemănării cu moartea lui Malcolm Harsch, alt afroamerican, în vârstă de 38 de ani, găsit la 31 mai, spânzurat de un copac la Victorville, la aproximativ 50 de kilometri distanţă, în timp ce poliţia vorbeşte despre sinucideri, o ipoteză de care familiile celor doi bărbaţi de culoare o pun la îndoială.

Primele concluzii ale anchetelor privilegiază – în ambele cazuri – piste ale unei sinucideri, însă familiile lui Robert Fuller şi Malcolm Harsch şi-au exprimat îndoieile şi cer să se facă lumină cu privire la aceste decese.

”Nimic din ceea ce ni s-a spus nu stă în picioare”, a declarat sora lui Robert Fuller, în cursul unei adunări, sâmbătă, la Palmdale.

”Ni s-a spus un lucru, apoi altul, dar noi vrem adevărul! (…) Fratele meu nu era sinucigaş”, a subliniat ea.

Declaraţii oficiale potrivit cărora nu există înregistrări video ale scenei au ridicat, de asemenea, îndoieli ale familiei Fuller şi susţinătorilor acesteia, din cauza apropierii locului dramei de Consiliul Municipal şi mai multe magazine.

Ancheta este în curs. Corpul lui Robert Fuller nu a fost autopsiat, până în prezent.

La rândul lor, apropiaţii lui Malcolm Harsch spun că nu au fost informaţi cu privire la cauza morţii acestuia – în pofida faptului că s-a efectuat o autopsie.

”Încercăm doar să obţinem răspunsuri cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat sora defunctului.

”Fratele meu era un om atât de iubitor (…). Nu-i stă în fire”, a subliniat ea

Într-o declaraţie la ziarul local Victor Valley News, familia lui Harsch a arătat cu degetul faptul că există totodată ”multe feluri de a muri”, dar că ”ţinând cont de contextul actual de tensiuni rasiste, ideea ca un bărbat de culoare să se spânzure de un copac ne face să ne punem întrebări şi ne şochează. Noi cerem dreptate, nu scuze”.

Mai multe celebrităţi americane s-au exprimat cu privire la aceste descoperiri macabre. Actriţa Viola Davis a catalogat cele două decese drept omoruri.

Vedeta de reality-show Kim Kardashian a pus în circulaţie o petiţie prin care cere o anchetă în toată regula, cu privire la moartea lui Robert Fuller.

Peste 230.000 de persoane au semnat deja această petiţie.

Autorităţile din comitatul Los Angeles şi din oraşul Palmdale au cerut asistenţa biroului procurorului general al Californiei, care să supervizeze o anchetă independentă cu privire la moartea lui Robert Fuller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri