Caută
Close this search box.

Donald Trump a dat de pământ cu New York Times, cu Barack Hussein Obama și cu Joe Biden

trump

Intervenție directă și tranșantă a liderului de la casa Albă, pe o problemă extrem de delicată, mai ales într-un an electoral. Și mai ales când e vorba de fostul președinte (democrat) Barack Hussein Obama și de viitorul contracandidat democrat, Joe Biden!

Președintele Donald Trump a declarat că nu a fost informat de serviciile secrete despre primele pe care agenții ruși le-ar oferi talibanilor pentru fiecare soldat american ucis de ei.

Pe Twitter, Trump a scris duminică: „Nimeni nu mi-a spus sau m-a informat”, nici pe vicepreședintele Mike Pence sau pe șeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, „despre așa-numitele atacuri asupra trupelor noastre în Afganistan de către ruși, așa cum a relatat citând o «sursă anonimă» Fake News@nytimes”.

„Toată lumea neagă această informație și nu au fost multe atacuri împotriva noastră”, a spus liderul american: „Nimeni nu a fost mai dur cu Rusia decât administrația Trump”.

New York Times a scris vineri că serviciile de informații americane au ajuns de luni de zile la concluzia că agenții serviciului de spionaj militar rus oferă prime militanților afgani care au legături cu talibanii.

Ziarul a adăugat că Donald Trump a fost informat despre situație, iar Consiliul Național de Securitate a organizat o întrunire pe această temă în luna martie.

Patru soldați americani au fost uciși anul acesta în Afganistan.

Și alți oficiali ai administrației Trump au dezmințit informația publicată de New York Times.

Directorul comunității de informații a Statelor Unite, John Ratcliffe, „a confirmat că nici președintele, nici vicepreședintele nu au fost informați în legătură cu vreun aspect conținut de relatarea New York Times”, potrivit lui Kayleigh McEnany, secretarul de presă al Casei Albe. „Relatarea New York Times și toate celelalte relatări pe această temă sunt false.”

„Deși Casa Albă nu comentează în mod obișnuit despre presupuse informații sau discuții interne, directorul CIA, consilierul pentru securitate națională și șeful administrației prezidențiale pot confirma cu toții că nici președintele, nici vicepreședintele nu au fost informați despre așa-zisele prime rusești.”

Relatarea bazată pe o „sursă anonimă” din New York Times vine pe fondul începerii retragerii trupelor americane din Afganistan, după un acord istoric al guvernului de la Kabul cu talibanii, acord intermediat de Washington.

Retragerea trupelor americane din Afganistan este o mișcare inteligentă a lui Trump, care îi va aduce multe puncte electorale, de aceea dușmanii săi politici fac tot ce pot pentru a o sabota.

Donald Trump a insistat în mesajele pe Twitter de duminică asupra abordării dure pe care a avut-o față de Rusia, de la începutul mandatului său, spre deosebire de predecesorii săi.

„Cu Coruptul Joe Biden & Obama, Rusia a defilat, luând părți importante din Ucraina – Unde e Hunter (Biden – n.r.)? Probabil o nouă făcătură a Times, așa cum au făcut și cu șarlatania eșuată despre Rusia. Cine e sursa lor?”, a scris Trump pe Twitter.

„E amuzant să-l vezi pe Coruptul Joe citind o declarație despre Rusia, care este evident că a fost scrisă de cei care îl manevrează. Rusia i-a călcat pe el și pe Obama în picioare, în timpul mandatului lor, încât Obama a vrut să o dea afară din G-8. Statele Unite au fost slabe în toate privințele, dar mai ales în ce privește Rusia.”

Democrații au cerut o anchetă a Congresului pe tema evocată de articolul din New York Times.

Este scenariul binecunoscut: un ziar sau canal tv, inamic al lui Trump lansează un scandal, invocând surse întotdeauna anonime, și apoi Democrații încearcă să-l exploateze mediatic, acreditându-l ca realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri