Dosarul în care fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată alături de fostul parlamentar Sebastian Ghiță se va rejudeca de la zero la Tribunalul Prahova, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, data la începutul lunii mai.

” Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.2929/1/2015* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 mai 2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dosarul care se va relua de la zero la Tribunalul Prahova se referă la finanțarea ilegală a echipei de baschet Asesoft. Pe fondul cauzei, care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au fost achitați. În urma apelurilor declarate de DNA, completul de cinci judecători de la Înalta Curte a decis anularea primei sentințe și rejudecarea procesului. În data de 5 mai 2020, secția penală a ÎCCJ a declinat competența către Tribunalul Prahova. Deocamdată dosarul nu a primit un prim termen la Ploiești.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.

“Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, potrivit DNA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here