Caută
Close this search box.

Educaţia sexuală în şcoli va avea loc doar cu acordul părinţilor

educaţia sexuală

Camera Deputaților a modificat, în calitate de for decizional, legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului în sensul în care a dispărut din lege obligația să se desfășoare în școli educație sexuală și apar în schimb „programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară”, însă doar cu acordul părinților.

Decizia vine după ce în mediul public s-a stârnit un scandal pe tema predării educației sexuale în rândul elevilor. La finele lunii aprilie, Patriarhia Română a reacționat dur, afirmând că programele de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor.

„Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Legea modificată prevedea „derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Astfel, deputații au adoptat miercuri, cu 269 pentru 3 împotrivă , 35 abțineri proiectul prin care este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”. Derularea acestor programe ar urma să se facă să se facă doar cu acordul scris al părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri