Caută
Close this search box.

Elevă depistată pozitiv cu Covid-19, după Evaluarea Națională

elevi

O elevă din Craiova a fost depistată pozitiv cu coronavirus la două zile după ce a susținut Evaluarea Națională. Fata de 14 ani n-ar fi avut febră atunci când s-a prezentat la examen, însă ambii părinți sunt infectați. Tânăra se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, în timp ce printre colegii care au fost în aceeași sală cu ea s-a instaurat panica.

Adolescenta este elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe„ din Craiova. Potrivit Adevărul, eleva a început să se simtă rău după ultima probă a examenului, cea de Matematică, însă în ambele zile de examen a trecut cu brio testul epidemiologic, înainte să intre în sala de curs.

În cele două zile de examen temperatura măsurată a fost 36,1, respectiv 36,3 grade Celsius. Pe 23 iunie, însă, a primit rezultatul testului care a arătat că este infectată cu Covid-19.

Sursa citată mai scrie că tatăl adolescentei lucrează la un hipermarket din Craiova unde alţi trei angajaţi au fost testaţi pozitiv. Conducerea DSP Dolj a confirmat cazul la şcoala gimnazială abia după şase zile de la internarea elevei.

„Nu ştiu să avem o elevă confirmată pozitiv. Voi verifica„, a fost prima reacţie a Valeriei Andreescu, şefa DSP Dolj, ulterior aceasta declarând pentru Adevărul: „într-adevăr, avem o elevă confirmată pozitiv. S-a făcut ancheta epidemiologică şi nu sunt probleme”, a spus şefa DSP Dolj, fără să ofere mai multe detalii în privinţa contacţilor direcţi ai elevei şi ai părinţilor acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri