Cea mai înaltă jurisdicţie germană a ordonat Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale, precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa.

‘Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante’, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel, în faţa unui tribunal, care i-a dat câştig de cauză.

Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf, pentru o decizie finală.

‘Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere’, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme. Autorităţile germane impun Facebook să solicite acordul explicit asupra anumitor clauze, din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.

203 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =