Caută
Close this search box.

Festivalul literar Hay, vizionat online de 500.000 de oameni

Aproape o jumătate de milion de persoane s-au conectat pe internet pentru a viziona în streaming prima ediţie online a celebrului festival literar Hay, la care au participat scriitoarele Margaret Atwood şi Hilary Mantel, actorii Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter, Stephen Fry şi cântăreaţa Tori Amos, informează BBC.com.

Cea de-a 33-a ediţie a acestui eveniment literar anual a fost difuzată online în regim de gratuitate în perioada 18-31 mai, după ce a atras donaţii în valoare de 350.000 de lire sterline (393.210 euro).

Hay Festival, organizat în oraşul Hay-on-Wye din Ţara Galilor, a devenit un eveniment digital în acest an în contextul restricţiilor şi normelor de izolare impuse pe durata pandemiei de coronavirus.

Potrivit organizatorilor, „sute de mii de persoane” s-au bucurat pentru prima dată de experienţa oferită de participarea la acest eveniment cultural-artistic.

„Am văzut scriitori, actori şi oameni de ştiinţă care au reacţionat faţă de tehnologie cu imaginaţie şi îndrăzneală”, a declarat Peter Florence, directorul Festivalului Hay, potrivit Agerpres.

Scriitoarele Margaret Atwood şi Hilary Mantel, actorii Benedict Cumberbatch şi Helena Bonham Carter s-au alăturat actorului şi prezentatorului TV Stephen Fry şi cântăreţei Tori Amos în rândul personalităţilor care au participat la această ediţie online a festivalului.

Hay Festival 2020 a beneficiat de participarea unui număr de peste 100 de scriitori recompensaţi cu diverse premii literare şi a fost vizionat pe internet de 490.000 de persoane din 70 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri