Caută
Close this search box.

Fie şi un singur caz de Covid-19 ar putea stopa Liga 1

liga 1

Un singur fotbalist din Liga 1 infectat cu coronavirus după reluarea meciurilor din Liga 1 de fotbal ar putea provoca stoparea întregii competiții, după cum arată reglementările în vigoare, arată o analiză Gsp.ro realizată de Andrei Crăițoiu și Dan Udrea.

Mai precis, prevederile din hotărârile de guvern și ordinele de ministru care au permis reluarea Ligii 1, coroborate cu normele Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că dacă un fotbalist va fi testat pozitiv, toți contacții lui direcți din ultimele două săptămâni trebuie să fie trimiși în carantină timp de 14 zile.

Aceasta ar însemna minimum trei echipe oprite de la meciuri, timp de două săptămâni, ceea ce ar face imposibilă continuarea campionatului.

Implicațiile unui astfel de scenariu sunt majore: în afară de miza sportivă a stabilirii clasamentului, echipele ar urma să piardă sumele cuvenite din drepturile de televizare a meciurilor. Or, pentru multe cluburi din prima ligă, aceasta este cea mai importantă sursă de venit.

Pentru a preîntâmpina un scenariu dezastruos, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF, organizatorul Ligii 1) ia în calcul să penalizeze echipa unde s-a declanşat un focar de coronavirus cu pierderea jocurilor cu 3-0 la „masa verde”, principiul fiind „e responsabilă de faptul că nu a prevenit infectarea propriilor fotbalişti”. În acest fel, meciurile ar avea un rezultat stabilit la masa verde, iar competiția se va putea încheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri