Caută
Close this search box.

Firea: „Sunt şi eu surprinsă de reacţia ministrului Culturii referitoare la pregătirea pentru redeschiderea teatrelor

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a declarat „surprinsă de reacția ministrului Culturii referitoare la pregătirea pentru redeschiderea teatrelor” și susține că nu și-a imaginat „că se va stârni așa o furtună”.

Gabriela Firea, „surprinsă” de reacția ministrului Culturii referitoare la pregătirea pentru redeschiderea teatrelor

„Sunt şi eu surprinsă de reacţia ministrului Culturii referitoare la pregătirea pentru redeschiderea teatrelor. Nici nu mi-am imaginat că se va stârni aşa o furtună. Eu am ascultat cu mare atenţie toate declaraţiile din partea Guvernului şi cel puţin aşa se anunţase, că din 15 iunie se redeschid majoritatea activităţilor, inclusiv culturale. Nu mi-am imaginat că dacă se pot redeschide cazinouri, săli de jocuri, de noroc, păcănele, nu putem să deschidem – bineînţeles, în condiţii potrivite pentru această perioadă – şi instituţiile de cultură. Realmente, după ce am difuzat comunicatul, a urmat o avalanşă de reproşuri. De obicei, un ministru al Culturii trebuie să fie cel care depune cele mai mari eforturi să sprijine teatrele şi toate instituţiile culturale”, a declarat edilul, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD, în care este de așteptat ca social-democrații să ia o decizie cu privire la prelungirea stării de alertă.

Primarul general al Capitalei a afirmat că ministrul Tineretului şi Sportului „s-a zbătut să redeschidă activităţi din domeniul de responsabilitate al domniei sale”, în timp ce, „de partea cealaltă, ministrul Culturii m-a certat pe mine că fac demersuri pentru a intra într-o oarecare normalitate. Nimeni nu a spus că, spre exemplu, la un teatru cu 300 de locuri în sală se vor vinde 300 de bilete. Categoric erau luate măsuri pentru a preîntâmpina posibile contaminări, loc liber în stânga, în dreapta, în faţă, în spate. De asemenea, protecţie pentru actori, pentru regizori, pentru absolut toţi cei care participă la aceste evenimente”, potrivit Agerpres.

Cum reacționa Grupul de Comunicare Strategică la anunțul primarului general al Capitalei

În weekend, Grupul de Comunicare Strategică a oferit o primă reacție cu privire la anunțul Gabrielei Firea privind redeschiderea teatrelor. Cu această ocazie, organismul a subliniat că spectacolele în spații închise sunt interzise pentru moment, dar că există posibilitatea ca acestea să se desfășoare în aer liber, în limita a 500 de persoane, cu condiția să respecte regulile de distanțare socială și protecție sanitară.

„Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise! În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale. (…) Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat.

A treia etapă de relaxare a restricțiilor la nivel național a început

România a intrat, luni, în a treia etapă de relaxare a restricțiilor, dar președintele Klaus Iohannis făcuse anterior apel la prudență și a subliniat că se impune prelungirea stării de alertă.

„Vedeți că sunt măsuri care, probabil, vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, și sper să meargă așa, atunci vom avea după două săptămâni încă o fază de relaxare. Ne gândim să mai permitem și alte activități, care chiar acum încă nu sunt posibile. Ca de exemplu, portul măștii sau distanțarea, sau ordinele comune ale miniștrilor ca să reglementeze anumite domenii, în domeniul medicinei, în domeniul învățământului șamd. Aceste sunt necesare în continuare, ele reglementează, nu afectează viața oamenilor, în sensul că nu permit activități. Până la urmă, aproape toate activitățile vor fi posibile, dar fără acest instrument niciun guvern nu poate să reacționeze atunci când apare o problemă”, explica șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri