Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că PSD are un proiect prin care urmăreşte „să vândă România la reducere”. „Acest plan urmează să fie propus şi aprobat şi în congresul PSD care urmează”, susţine Cîţu.

„PSD vinde România! Trebuie să ştiţi ce vrea să facă PSD cu România. De două luni de zile PSD ne ameninţa cu moţiune de cenzură şi mă acuză că îndatorez România.

Explic în fiecare lună unde se duc banii pe care îi împrumutăm. De ce este PSD interesat de acest subiect? Este simplu. PSD are un plan pe care vi-l prezint astăzi.

Acest plan urmează să fie propus şi aprobat şi în congresul PSD care urmează.

Anul trecut în octombrie, în numele PSD, fostul ministru de finanţe a prezentat un document în şedinţa de guvern prin care propunea, nici mai mult nici mai puţin, vânzarea la reducere a României.

În documentul respectiv se propunea cel mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creşterea pensiilor. (vezi poză)

Vă atrag atenţia asupra a două lucruri:

1. Au ştiut în permanenţă că nu bani să plătească creşterea cu 40% a pensiilor.
2. Au ştiut că nu au bani pentru plata salariilor în sectorul bugetar.

Atenţie!

Iată ce prevedea planul negociat de PSD şi aprobat de guvern:

– reducerea cu 30% a personalului bugetar
– reducerea cu 20% a cheltuielilor primăriilor şi cheltuielilor judeţene
– privatazirea CEC şi EXIM BANK, cele două bănci de stat
– privatizarea companiilor din sectorul energetic
– privatizarea parţială a sistemului sanitar
– reducerea arieratelor companiilor de stat
– aplicarea OUG 109 pentru toate copaniile de stat şi regiile autonome
– Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar pentru 2 ani de zile.

ŞI

Atenţie mare, ororogarea creşterii punctului de pensie din septembrie 2020 până în septembrie 2021. Înţelegeţi cât de mare este ipocrizia acestui partid? PSD a fost de acord cu toate aceste condiţii în timp ce de trei luni de zile tipa în gura mare ca ei se gândesc la pensionari şi alţii nu.

A venit momentul să demascăm minciună PSD şi romanii să ştie adevărul. Acesta este planul PSD pentru România aprobat încă de anul trecut. Şi asta îi aşteaptă pe romani dacă votează PSD.

PNL a demonstrat că poate face faţă acestei crize duble, de şanţate şi economie, fără să cedeze nimic din independentă politicii economice şi fiscale”, a scris Cîţu, pe Facebook.

1.741 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =