Caută
Close this search box.

Fostul episcop al Hușilor, acuzat de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev, ELIBERAT

Fostul episcop al Hușilor Cornel Onilă, arestat, pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev de-al său la seminarul teologic ortodox de la Huși, unde acesta era profesor, a fost eliberat joi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a fostului episcop de Huşi, Cornel Onilă, cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată. El a fost plasat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, cercetat în acelaşi dosar pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj. El însă se află în penitenciar unde ispăşeşte o pedeapsă.

Dosarul în acest caz a fost deschis după o anchetă jurnalistică.

Deși și-a pierdut funcția pe fondul scandalului de șantaj izbucnit în vara anului 2017, Cornel Onilă și-a păstrat statutul de episcop retras, refugiindu-se la canon la Văratec, în județul Neamț, unde măicuțele erau datoare să i se adreseze conform demnității arhierești, cu preasfințite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri