Caută
Close this search box.

Guvernul NU ARE bani de pensii și alocații, dar dă PRIME de MILIARDE DE LEI VECHI în plină pandemie (Foto)

14 angajați ai Romgaz au fost incluși pe o listă de premiere cu o valoare totală de aproape 650.000 de lei. Sindicaliștii din cadrul societății controlată de statul român caracterizează acordarea acestor prime drept ”tentativă de furt calificativ”.

Numeroase semne de întrebare s-au ridicat în sediul SNGN Romgaz SA din Mediaș la mijlocul săptămânii trecute, când printre angajații societății a început să circule o listă cu 14 nume de șefi, propuși pentru a primi fiecare câte o primă. 646.770 de lei este valoarea totală a acestor prime, cea mai mică fiind de 10.565 de lei, iar cea mai mare – de 103.902 lei.

Lista cu respectivele premii a fost transmisă celor responsabili de efectuarea plăților, iar în data de 10 iunie a fost încărcată în sistemul de plată al societății Romgaz, cu termen de plată 12 iunie 2020. La intervenția reprezentanților sindicali, în cursul zilei de miercuri a săptămânii trecute, plățile au fost oprite în urma solicitării formulată de președinta Consiliului de administrație al Romgaz, Manuela Petronela Stan-Olteanu, după cum se arată într-o sesizare pe care Sindicatul Liber Romgaz a trimis-o primului ministru Ludovic Orban.

Cine sunt ”premianții”?

Persoana pe numele căreia a fost propusă cea mai mare primă (echivalentul aproape 22.000 de euro) este Ioan Stan, cel care ocupă funcția de director al Direcției Resurse Umane din cadrul Romgaz SA.

Ioan Stan, directorul Direcției Rersurse Umane din cadrul Romgaz. Foto: Romgaz

Alături de el, pe lista celor propuși a fi premiați se mai află directorul adjunct de Dezvoltare, Robert Stelian Chircă, restul fiind șefi de servicii sau birouri sau, cum e cazul Fabiolei Ioana Vleju, consilier juridici.

Nume, prenume, funcție Premiu propus
Brănescu Octavian Cristina, șef Birou secretariat AGA și CA 12.856
Chirca Robert Stelian, director adjunct de dezvoltare 60.792
Grecu Marius Rareș, șef Birou recuperare creanțe 48.706
Ioo Endre,  șef Serviciu juridic 92.475
Jeler Aurel, șef Serviciu 32.562
Negru Ciobanu Andreea, director Comunicare 43.248
Pumnea Vasile Tiberiu,  șef Serviciu resurse umane 50.416
Radu Alina Silvina, șef Birou Medicina muncii 13.739
Radu Cristian Gheorghe, director Direcție 24.682
Stan Ioan, director Direcția resurse umane 103.902
Toader Mihaela Virginia,  șef Serviciu fonduri europene 82.416
Veza Marius Leonte, șef Serviciu 58.796
Vleju Fabiola Ioana, consilier juridic 11.615
Zegrea Cristina Cătălina, (?) 10.565
Total 646.770

”Tentativă de furt calificat”

Situația primelor propuse celor 14 șefi din cadrul Romgaz a fost sesizată premierului Ludovic Orban și ministrului Economiei (minister care deține cele 70% din acțiunile statului român la Romgaz), Virgil Popescu.

Sindicaliștii arată că premiile propuse săptămâna trecută încalcă prevederile Contractului colectiv de muncă referitor la acordarea primelor și consideră că cel care a încuviințat întocmirea listei în discuție este directorul general al societății, Adrian Volintiru. ”Domnul director general, probabil la îndemnul direcției de resurse umane, a oferit premii preferențiale unor salariați, unii dintre ei fiind aleși după gene și sprâncene. Această direcție de resurse umane, care ar fi trebuit să vegheze la corectitudinea acordării premiilor, pe baza unor criterii transparente și cu respectarea Contractului colectiv de muncă, și-a acordat cele mai mari sume”, se arată în sesizarea semnată de Ioan Stoicovici, președintele Sindicatului Liber Romgaz, și transmisă premierului și ministrului în cursul zilei de luni, 15 iunie,

Turnul Sfatului a solicitat conducerii executive a Romgaz, în cursul zilei de luni, câteva informații și aprecieri referitoare la situația celor 14 prime.

Sindicaliștii societății cu sediul în Mediaș consideră că situația de săptămâna trecută are conotații penale. ”Această tentativă de furt calificativ arată că în cadrul societății nu mai funcționează nicio procedură de control intern, principii de etică, de aceea salariații solicită un control extern, independent și neutru pentru a putea stabili la ce nivel s-a dezvoltat și infiltrat caracatița machiavelică a corupției în Romgaz. Salariații vă solicită, domnule prim ministru și domnule ministru, să luați toate măsurile necesare pentru a elimina această cangrenă iar domnului director general, demisia, pentru restabilirea echilibrului și climatului normal în cadrul societății”, își încheie sindicaliștii solicitarea.

Sindicaliștii îi cer premierului Ludovic Orban să îl demită pe directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru. Sursa foto: Facebook / Romgaz

Reprezentanții Sindicatului Liber Romgaz sunt la a doua adresă trimisă în decurs de o săptămână premierului Orban, pentru a-i cere să verifice activitatea executivului celei mai mari companii din județul Sibiu (detalii despre cealaltă adresă aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri