Celebrul imunolog american Anthony Fauci și alți oficiali au anunțat că sunt pregătiţi pentru situația critică ce ar putea apărea în toamnă şi că Agenţiile lucrează intens pentru protecţia oamenilor.

Agențiile lucrează pentru a îmbunătăți producția și distribuția echipamentelor de protecție personală, pentru a crește exponențial capacitatea de testare și pentru a dezvolta tratamente și vaccinuri, au declarat marți oficialii Comitetului de sănătate. Liderii au subliniat în mod repetat că vor urma datele prezentate de experți, căutând să lase deoparte declarațiile motivate politic de la Casa Albă și din alte părți.

Oficialii au descris progresele realizate în cadrul Operațiunii Warp Speed, ca pe o realizare în comun de departamentele de Sănătate și Servicii Umane și Apărare, pentru a dezvolta și extinde vaccinurile și alte eforturi pentru a preveni răspândirea COVID -19.

Operaţiunea va „încerca să dea tratamente și vaccinuri cât mai rapid, fără a sacrifica integritatea științifică”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Grupul lucrează la „obținerea vaccinurilor pentru a fi produse într-un număr cât mai mare, precum și pentru a fi distribuite în mod echitabil în întreaga societate”.

Toți oficialii au avertizat că este posibil să existe o creștere a cazurilor în toamnă și iarnă, care va coincide cu perioada gripei
Ei au subliniat că vor fi mai bine pregătiți de data aceasta. Brett Giroir, care conduce Serviciul de Sănătate Publică din SUA în cadrul HHS, a declarat că țara va fabrica 180 de milioane de măşti și va efectua cel puțin 40 de milioane de teste pe lună până la acel moment.

„Sunt încrezător că de aici încolo, pe măsură ce demarăm fabricația internă, că vom fi într-o poziție mai bună decât eram acum trei luni”, a spus Giroir.

Robert Redfield, directorul Centrelor pentru controlul bolilor, a spus-o și mai răspicat: „Vom experimenta infecții cu coronavirus semnificative în toamna și iarna aceasta”, a declarat Redfield, adăugând, „Toamna și iarna aceasta va fi dificilă și trebuie să ne pregătim pentru asta”.

Bani mulţi alocaţi potențialilor candidați pentru vaccinuri

Oficialii au menționat că agențiile lor își asumă „riscuri financiare” pentru a accelera producerea unui vaccin și echipament. Institutele Naționale de Sănătate, Administrația pentru Alimente și alte agenții se pregătesc să adune fonduri necesare potențialilor candidați pentru vaccinuri, chiar înainte ca acestea să fie dovedite eficiente, astfel încât să poată fi fabricate și distribuite rapid, dacă funcționează, au spus ei.

„Nu riscuri pentru siguranță, nu riscuri pentru integritatea științei, ci riscuri financiare”, a spus Fauci. El a explicat că este extrem de optimist, că procesul va permite administrației să distribuie un vaccin către americani până la sfârșitul anului 2020 sau la începutul anului 2021.

Oficialii neagă că Trump le-ar fi cerut să încetinească testarea populaţiei
Un alt fake news a circulat săptămâna trecută în care se spunea că președintele Trump ar fi a cerut administrației sale să încetinească testarea populaţiei – și a declarat acum o zi că nu glumește cu aşa ceva, iar toți oficialii Agenției au spus că nici Trump nici altcineva din administrație nu le-a spus vreodată să reducă testarea.

Giroir și Fauci au subliniat că, în viitor, speră să ajungă la o capacitate de testare lunară de 40 de milioane, permițând oficialilor din domeniul sănătății să identifice potențialele focare înainte de răspândire. „Trebuie să luăm decizii pe baza datelor”, a spus Redfield, informează defenseone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here