Caută
Close this search box.

În complexul de locuințe din Mondragone, aflat în carantină, locuiesc 14 români

MAE anunţă că în complexul de imobile din localitatea italiană Mondragone, supus carantinei, locuiesc 14 români.

Nu există încă o confirmare privind existenţa unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 din respectivul complex.

Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse carantinei în localitatea italiană Mondragone, din regiunea Campania, potrivit Agerpres. Reprezentanții ambasadei au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor în cauză.

Autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate 49 de cazuri de COVID-19.

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români.

De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19, însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, se arată în comunicat.

MAE a precizat că până acum la Ambasada României la Roma nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară privind acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri