Caută
Close this search box.

Încă un poliţist a stat cu piciorul pe gâtul unui afroamerican, aplicându-i electroşocuri VIDEO

video

Un nou caz Floyd a apărut în toiul unor proteste antirasiste care s-au extins în toată lumea. Pe pagina de YouTube The Battousai a apărut o înregistrare video în care un polițist aplică electroșocuri și ține genunchiul pe gâtul unui american de culoare care a opus rezistență în fața oamenilor legii și care era recalcitrant.

Pe înregistrarea care este datată 5 iunie, adică după episodul George Floyd, se aude cum bărbatul strigă de mai multe ori ”I can’t breathe” (Nu pot să respir), la fel ca afro-americanul ucis prin asfixiere de un polițist care i-a ținut piciorul pe gât timp de 8 minute și 45 de secunde.

În video se mai aude și cum polițistul asupra căruia era camera care a înregistrat incidentul încearcă să își calmeze colegul care aplicase electroșocuri americanului de culoare și îl imobilizase cu genunchiul apăsat pe gât: ”Anthony, relaxează-te!”. Polițistul nu își ascultă colegul și, în timp ce îi aplica electroșocuri bărbatului imobilizat, îl lovește în zona capului (min. 02:58)

George Floyd, afro-americanul al cărui deces a provocat proteste în SUA, care s-au extins apoi în toată lumea, a murit ca urmare a asfixierii, conform unei autopsii independente.

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd. Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri