Caută
Close this search box.

Institutul din Oxford produce deja vaccinul la Covid-19. Când va ieşi pe piaţă

oxford

Expertul epidemiolog spaniol Daniel Prieto-Alhambra de la Universitatea Oxford a dezvăluit că Jenner Institute produce deja un vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători de la universitatea britanică, pentru a-l putea distribui în decembrie după testare, relatează EFE.

Jenner Institute, înfiinţat în 2005, face parte din Departamentul de Medicina din Nuffield, al Universităţii Oxford, şi are ca scop dezvoltarea de vaccinuri pentru boli de mare importanţă pentru sănătatea publică mondială, precum malaria, turbeculoza sau SIDA.

Potrivit declaraţiilor făcute de Prieto-Alhambra într-un interviu radiofonic, Jenner Institute speră să obţină rezultate definitive ale testelor clinice pentru a demonstra eficacitatea vaccinului la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui decembrie.

„Jenner Institute lucrează la unul dintre vaccinurile aflate în stadiul cel mai avansat, deja în fază 3, recrutând sute de pacienţi, şi speră să aibă rezultate până în octombrie sau sfârşitul lui decembrie. Va fi primul care va fi comercializat”, a declarat cercetătorul spaniol.

„Laboratorul şi-a asumat riscul de a începe să producă deja vaccinul pentru a-l putea lansa pe piaţă imediat, dacă se dovedeşte că funcţionează. Laboratorul dă asigurări deja că va funcţiona. Faza 1 şi 2 par să funcţioneze”, a subliniat Prieto-Alhambra.

Expertul spaniol a recunoscut că „încă nu avem rezultate privind eficacitatea sa”. Nu ştim în ce măsură protejează”, a spus el, precizând că trebuie realizat „un studiu la scară mare, cu până la 10.000 de persoane, pentru a-l putea testa”.

Una dintre ţările unde se efectuează studiul este Brazilia, care se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri