Caută
Close this search box.

Ionuţ Stroe, contrariat: Nu înţeleg cum s-au infectat. Cluburile au spus că au luat toate măsurile

ionuţ Stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că Liga Profesionistă de Fotbal şi cluburile au promis că respectă toate măsurile de protecţie în vedere prevenirii răspândirii COVID-19 şi că nu înţelege de ce s-a ajuns să existe cazuri de infectare în Liga I.

„Este un eveniment nefericit care ne confirmă că trebuie să fim foarte precauţi. Vedem acum, la doar 24 de ore distanţă de primul meci din Liga I, că acel cadru gândit de Ministerul Tineretului şi Ministerul Sănătăţii şi protocoalele medicale ale FRF şi LPF au un rol critic în a-i apăra pe toţi fotbaliştii şi sportivi, nu doar pe cei de la o anumită echipă.

Îmi pare rău de situaţia creată, dar sunt sigur că ea putea fi evitată dacă rămâneam la planul iniţial, în care jucătorii stăteau în cantonament. Cluburile şi LPF au spus că au luat toate măsurile, de aceea nu înţeleg de ce s-a ajuns la infectări”, a declarat Stroe pentru Agerpres.

El a îndemnat cluburile să dea dovadă de responsabilitate, cele trei cazuri constituind în opinia sa un semnal de deşteptare:

„Ieşirea din cantonament ar fi trebuit să însemne mai multă responsabilitate din partea lor. Cluburile nu ar trebui să îşi permită nici un fel de relaxare. Cred că este un moment bun pentru toate echipele să înveţe din greşeli şi să aplice ca la carte procedurile proprii.

Este o lecţie dură pentru toată lumea şi un semnal de deşteptare pentru cei care tratau superficial măsurile instituţiilor publice care în fapt le protejau sănătatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri