Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, despre creșterea numărului de infecții cu Covid-19: Virusul nu pleacă în vacanță

Președintele României, Klaus Iohannis, a a afirmat joi că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri cu noul coronavirus.

Sunt îngrijorat de numărul tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus. S-a renunțat la anumite restricții și nu dorim să le reimpunem, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică. Dar, dragi români, virusul nu pleacă în vacanță”, a scris Klaus Iohannis pe pagina de facebook.

Sunt îngrijorat de numărul tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus. S-a renunțat la anumite restricții și nu dorim să le reimpunem, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică. Dar, dragi români, virusul nu pleacă în vacanță. Este în comunitate și trebuie să ne ferim de el, ascultând ceea ce ne spun specialiștii. Masca vă protejează şi îi protejează pe ceilalţi, distanţa trebuie păstrată peste tot unde se poate, iar igiena mâinilor este extrem de importantă. Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale, a acestor reguli de bun-simț esențiale.
Îmi doresc, în același timp, să fie tot mai puțini pacienți care necesită terapie intensivă, totuși avem noi facilități și în acest sens. Am fost impresionat de cele 4 unități mobile de terapie intensivă cu dotări de ultimă oră pe care le-am vizitat astăzi. Acestea reprezintă rezultatul unui parteneriat foarte frumos între autoritățile statului, mediul privat, firme, fundații, persoane fizice, voluntari și arată un nivel înalt de disponibilitate pentru implicarea în proiecte importante pentru societate. Mulțumesc tuturor celor implicați!” – este mesajul postat de șeful statului.

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri