Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, despre falsificarea datelor Covid-19: Liderii PSD sunt complet duşi cu capul!

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu există nici o posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus, acuzându-i de demagogie politică pe cei care susţin contrariul. „Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a comentat premierul, într-o intervenție la România Tv.

„Toată demagogia politică legată de faptul că noi manipulăm cifre. Nu manipulăm nicio cifră. Noi avem un număr de laboratoare acreditate, care au o capacitate de testare pe care am crescut-o de la 500 – 600 la peste 17.000 de teste zilnic. Aceste laboratoare fac analizele Real Time PCR. Aceste analize se fac după o metodologie, se înregistrează. Există un sistem de centralizare a informaţiilor cotidian şi toate informaţiile sunt publice. Nimeni nu poate să manipuleze aceste informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul. Nu există nicio posibilitate de a manipula aceste informaţii. Ce rezultă din testarea care se face prin RT-PCR aia se comunică public. Pericolul este. (…) Există o rată a mortalităţii care este de peste 6%. Sunt oameni care mor din cauza acestui virus. (…) E un pericol la adresa sănătăţii şi a vieţii. Nu te poţi juca cu astfel de lucruri. Când ştii că acest virus poate provoca decesul, trebuie să ne mobilizăm toţi, să avem o solidaritate mai ales cu persoanele responsabile din spaţiul public în furnizarea de informaţii corecte. Or bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unor instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe extrem de periculoase pentru că oamenii se mai iau după lideri şi dacă nu respectă reguli se pun pe ei în pericol”, a afirmat Orban.

Premierul a criticat faptul că unii politicieni au un comportament iresponsabil prin instigarea românilor de a nu respecta regulile în această perioadă.

„Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, în viaţa politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele care au fost prezentate public că avem un nivel de răspândire destul de îngrijorător, avem, în mod constant, în ultima săptămână, peste 300 de noi cazuri pe zi, numărul persoanelor care au fost diagnosticate pozitiv în ultima săptămână este mai mare decât numărul persoanelor vindecate, ca atare există o tendinţă de creştere a numărului de cazuri active. Ne aşteptam la o astfel de creştere. Creşterea încă nu este o creştere care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere şi aceasta este asociată măsurilor de relaxare pe care le-am luat”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a subliniat că starea de alertă va dura cât va fi necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri