Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: „PSD-iştii vor să le facă rău oamenilor, numai ca să câştige ei politic”

guvernul

Cele peste 1.300 de decese din România stau mărturie că virusul SARS- CoV-2 este periculos, iar oricine instigă la nerespectarea măsurilor restrictive, împotriva răspândirii acestui virus, „nu face altceva decât să pună în pericol sănătatea şi viaţa cetăţenilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Toate datele care sunt date publicităţii sunt date reale, reprezintă adevărul. Din păcate, în ultimele patru zile constatăm o creştere, o creştere care este cu siguranţă determinată de măsurile de relaxare şi de faptul că foarte mulţi oameni şi din cauza unor campanii care sunt derulate din păcate în spaţiul public… că virusul e o invenţie, că virusul e o simplă gripă, că virusul nu pune în pericol viaţa oamenilor … Îmi pare rău că o spun, dar cele peste 1.300 de decese stau mărturie pentru faptul că virusul este periculos şi că virusul poate ucide. Acei oameni care au sănătatea mai şubredă, acei oameni care au alte boli şi care pot fi afectaţi de acest virus”, a afirmat prim-ministrul.

El a fost întrebat de recentele declaraţii ale preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a vorbit despre manipulare din partea Guvernului, în ceea ce priveşte datele oficiale despre COVID -19.

„Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral pentru că face parte dintr-o campanie instrumentată de PSD, care urmăreşte exact să-i determine pe oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor, numai ca să câştige ei politic, numai ca să obţină câştiguri electorale. Este un comportament inacceptabil, un comportament pe care îl resping categoric şi pe care îl condamn public. Virusul este un pericol, virusul se răspândeşte în comunitate, măsurile pe care le-am stabilit sunt măsuri care urmăresc protejarea sănătăţii populaţiei”, a răspuns Orban.

El a apreciat că „oricine instiga la nerespectarea acestor măsuri nu face altceva decât să pună în pericol sănătatea şi viaţa cetăţenilor”.

„Nu Guvernul da publicităţii datele. Tot procesul de diagnosticare este un proces coordonat de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, diagnosticarea se face la nişte centre acreditate, care centre sunt în spitale, spitale inclusiv ale autorităţilor locale care fie au fost dotate de noi, fie s-au dotat ei cu astfel de aparate, Real Time PCR. Toate datele privitoare la pacienţi sunt date care sunt comunicate public, care nu pot fi în niciun fel modificate”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri