Caută
Close this search box.

MAE verifică dacă între persoanele care au sărit de pe o stâncă în Marea Britanie se află și români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că face verificări pentru a stabilit dacă între persoanele care au sărit în mare de pe o stâncă situată pe plaja Durdle Door din Dorset, din Marea Britanie, se află și români, anunță instituția.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs la data de 30 mai 2020 în Dorset, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, conform unui comunicat al MAE.

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află și un cetățean român.

Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, starea cetățeanului român fiind stabilă la acest moment, precizează MAE.

MAE precizează că Ambasada României la Londra este în dialog cu autoritățile locale și cu familia persoanei în cauză, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în funcție de solicitări.

Mai multe persoane au sărit de pe stânca ce are o înălțime de circa 60 de metri. Trei dintre ele sunt în stare gravă, în acestea aflându-se și o persoană de origine română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri