Caută
Close this search box.

MApN: 127 de pacienţi cu COVID-19 au fost trataţi la spitalul mobil din Otopeni

Spitalul mobil ROL 2, ridicat de Armată în Otopeni, a tratat 127 de persoane infectate cu COVID-19, iar Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa nu a avut în evidenţă niciun pacient cu simptomatologie de coronavirus, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Spitalul ROL 2 – ce funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central – a avut primul bolnav internat pe 23 aprilie, iar 89 din cei 127 de pacienţi trataţi în unitatea medicală menţionată au fost scoşi din evidenţă.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a montat formaţiunea medicală ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, în a doua jumătate a lunii martie. La acel moment, ministerul a informat că în spitalul mobil vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de infectare cu COVID-19, transmite Agerpres.

Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament de la Constanţa este, de asemenea, destinat cazurilor uşoare şi medii de infectare cu noul coronavirus. La jumătatea lunii aprilie, facilitatea ridicată şi operaţionalizată din punct de vedere administrativ a fost predată Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri