Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a rămas fără permisul de conducere, în urma unei hotărâri definitive a magistraţilor de la Tribunalul Buzău. Hotărârea a fost dată la finele săptâmănii trecute, în procesul în care Oprişan a făcut apel, într-un dosar înregistrat iniţial la Judecătoria Râmnicu Sărat.

Acesta a avut ca obiect “anulare proces verbal de contravenţie”, în care s-a judecat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, transmite Monitorul de Vrancea.

“Respinge apelul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 28.05.2020”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

Dosarul iniţial a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Râmnicu Sărat, după ce Marian Oprişan a fost oprit de polițiști și i s-a spus că a depășit viteza regulamentară în apropiere de comuna Oreavu.

La momentul respectiv el a fost sancţionat contravenţional de poliţişti şi i-a fost suspendat permisul de conducere. Astfel, Oprişan a deschis acţiune în instanţă contestând procesul verbal. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Râmnicu Sărat, prima soluţie fiind dată de instanţa de fond în mai 2019.

Întrucât soluţia nu a fost una favorabilă, în sensul că magistraţii i-au respins plângerea formulată împotriva procesului verbal de contravenţie, Oprişan a făcut contestaţie şi astfel dosarul a ajuns la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Buzău care la finele săptămânii trecute a dat soluţia amintită anterior.

„Mă apropiam de localitatea Oreavu, când am fost oprit și mi s-a spus că am depășit viteza regulamentară. Eu nu am văzut niciun radar și nu cred că am avut viteză peste limita legală. De aceea, voi contesta măsura ridicării permisului”, a declarat pe 29 noiembrie 2017 președintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprișan.

569 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here