Caută
Close this search box.

Medic din Sibiu face apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă

Şeful Secţiei Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, medicul Victoria Bîrluţiu, cea care a tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, face apel la sibienii care s-au vindecat să doneze plasmă pentru cei care se află încă în stare critică.

„Donatorii de plasmă hiperimună de până acum, din Sibiu, sunt cadre medico-sanitare trecute prin infecţia COVID-19. La fel de discreţi, continuă să salveze vieţi.

Dacă dintre cele peste 300 de persoane vindecate ar face 10% acest gest, am avea şansa să salvăm mai mulţi pacienţi critici. E un apel la solidaritate”, a declarat luni, pentru Agerpres, şeful Secţiei Infecţioase din SCJU Sibiu, Victoria Bîrluţiu.

Şase pacienţi vindecaţi de COVID-19 au donat până acum plasmă la Sibiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine Sibiu, biologul Livia Mareş. Aceasta a precizat, pentru Agerpres, că unul dintre pacienţii vindecaţi de COVID-19 a donat de două ori plasmă.

Doi pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă la SCJU Sibiu au beneficiat de tratamentul cu plasmă hiperimună, potrivit datelor făcute publice până în prezent de cei de la spitalul sibian.

„În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 505 persoane (dintre care 472 adulţi şi 33 copii).

Până la data curentă au fost declarate vindecate şi externate 399 de persoane, iar 42 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, a anunţat Prefectura Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri