Caută
Close this search box.

Ministrul Costel Alexe: Inundaţiile sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor

costel alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a atras atenţia, vineri, că inundaţiile puternice înregistrate în ultima perioadă în România sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor şi a agregatelor minerale de pe cursul râurilor.

El a subliniat, în cadrul unei vizite la Barajul Stânca-Costeşti din judeţul Botoşani, necesitatea de „a avea o grijă mai mare faţă de mediu”, pentru ca fenomenele hidro-meteorologice să nu se repete, relatează Agerpres.

„Eu am spus încă de la preluarea mandatului că ceea ce resimţim astăzi cu toţii, aceste fenomene hidro-meteorologice, sunt efectele acţiunilor noastre, pentru că în ultimii 10- 20 de ani aceste probleme s-au agravat din cauza faptului că am exploatat haotic pădurea, am exploatat poate haotic agregatele minerale de pe cursurile râurilor. Important este să înţelegem că va trebui să avem o mai mare grijă faţă de mediu în viitorul apropiat, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc”, a afirmat Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Botoşani pentru a vedea modul în care autorităţile gestionează viitura de pe râul Prut, în contextul Codului roşu de inundaţii emis de hidrologi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri