Caută
Close this search box.

Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină

În ultima săptămână, autoritățile din Gütersloh (landul Renania de Nord-Westfalia) au descoperit peste 1.400 de cazuri de coronavirus la abatorul Tönnies din Germania, dintre care 1000 sunt români.

Potrivit welt.de, mai mulți lucrători de la companie plecați din carantină au fost opriți în granița Ungariei cu România în ultimele zile.

Între duminică și marți, oficialii au interceptat un număr de 15 persoane care au fugit din cartierele de carantină din Germania.

Oamenii plecat din Germania în mașini private.

Șeful departamentului de sănătate raional a confirmat rapoartele poliției de frontieră din România.

Muncitorii români identificați la granița dintre Ungaria și România nu au fost testați pentru coronavirus, chiar dacă veneau din cel mai mare focar din Germania, fiind trimiși acasă, în autoizolare, transmite Antena3.

Potrivit unui raport al Poliției Române de Frontieră, în ultimele 24 de ore, 86.500 de persoane, cetățeni români și străini, au intrat sau au ieșit din țară.

„În data 25.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 86.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.200 mijloace de transport (dintre care 14.587 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 43.100 persoane cu 18.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.400 persoane cu 18.000 mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri