Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan rămâne candidatul PNL – USR – PMP la Primăria Capitalei

Nicușor Dan

Premierul Ludovic Orban neagă că la ultima întâlnire convocată de Klaus Iohannis ar fi primit plângeri din partea unor liberali, legat de opțiunea pentru Nicușor Dan, de a candida la Primăria București, din partea PNL.

În presă au apărut informații că europarlamentarul Rareș Bogdan i-ar fi reproșat lui Orban că Nicușor Dan este inactiv și că va pierde Primăria, însă premierul neagă că a avut vreo dispută pe acest subiect.

„Nu vă bazați pe ce a apărut în presă. Nu credeți toate informațiile pe surse. Poate că unii colegi mai vorbesc cu presa, dar sunt multe site-uri care inventează știri. Nu am obiceiul să dezvălui ce se discută intern. Dar vă spun sigur că Nicușor Dan este și rămâne candidatul PNL la Primăria București. Nu doar al nostru, ci și al USR -PLUS. Sper să obținem și sprijinul PMP. Să avem tot blocul de dreapta și să reușim să impunem noul primar”, a comentat Orban.

Premierul a subliniat că la PNL nu se schimbă candidații de pe o zi pe alta, „ca în 2016, când am avut vreo 4 candidați”:

„Nicușor Dan este profilat bine pe Primărie. Nu e vreun necunoscut pe care să îl scoți ca pe iepuraș din joben. Cred că o bună colaborare politică vom putea câștiga. (…) Decizia noastra a fost luată clar în Biroul Permanent Național și Nicușor Dan rămâne candidatul nostru”, a comentat Orban.

Legat de informațiile privind remanierea Guvernului, premierul a subliniat, de asemenea, că sunt „invenții”. „Remaniera, sub nicio formă. Atât eu cât și președintele Iohannis, oamenii care luăm decizii, nu ne-am pus această problemă. Sunt invenții. Noi avem probleme multe de rezolvat. Chestiunea remanieraii nu apare printre ele. Și apoi, remanierile se fac, nu se discută. Nicăieri nu se vorbește înainte despre remanieri, pentru că ar însemna să arunci o imagine negativă asupra Guvernului, auspra unor membri din Guvern. Remanierile se comunică doar după ce ai luat decizia, nu înainte”, a completat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri