Caută
Close this search box.

Novak Djokovic crede că poate purifica apa poluată cu rugăciuni şi își tratează accidentările holistic

Novak Djokovic

Bilanțul negru al turneului de tenis organizat în plină pandemie de tenismenul Novak Djokovic l-a transformat pe sârb în ținta presei din toată lumea. Pozițiile sale controversate în legătură cu știința sunt denunțate acum drept ”prostii” sau ”idioțenii” de cercetători, sportivi sau ziariști, care au făcut bilanțul declarațiilor și acțiunilor nesusținute științiific.

Antivaccinist. Djokovic a declarat încă de la debutul pandemiei de coronavirus, când miliarde de oameni își puseseră speranța într-un vaccin, că nu se va vaccina. Mai mult, a spus că, dacă va fi obligatoriu vaccinul pentru tenismeni, ar putea renunța la sportul profesionist. După ce declarația lui a fost aspru criticată de comunitatea de știință, dar și de fani, el a revenit cu o declarație pentru New York Times și a spus că refuză vaccinarea pentru că e confuz, ”la fel ca toată lumea”.

Crede că apa și alimenteze pot fi purificate cu rugăciuni. În luna mai, în plină izolare generală, Djokovic a participat la o serie de dialoguri online pe Instagram cu Chervin Jafarieh, fondatorul unui brand de clinici naturiste. În timpul discuțiilor, tenismenul sârb a spus că ”am văzut oameni care, prin transformări energetice, prin puterea rugăciunii, reușesc să transforme cele mai poluate ape în apă tămăduitoare. Pentru că apa reacționează – oamenii de știință au dovedit asta – moleculele din apă reacționează la emoțiile noastre”, potrivit portalului australian News.

El a fost imediat ironizat de un alt tenismen, Tennys Sandgren, care a scris pe Twitter că, ”dacă Novak nu se infectează cu Covid, o să încep să-mi binecuvântez apa cu vibrații pozitive”.

În 2018, Djokovik s-a rănit serios la cot, dar a refuzat luni întregi să se opereze, așa cum i-au transmis medicii. În schimb, el a abordat holistic accidentarea, spunând că se va trata prin odihnă, relaxare și medicină tradițională. A rămas accidentat aproape jumătate de an, iar Andre Agassi, antrenorul său de atunci, l-a părăsit, nervos pe reticența sârbului față de medicina clasică.

Sârbul e recunoscut în turneul ATP pentru disprețul față de știință și apelul la metode neconvențiale de tratament, pe care el însuși le numește holistice. De altfel, pe site-ul său oficial Djokovic e prezentat în trei ipostaze: sportiv, om de afaceri și holist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri