Caută
Close this search box.

O statuie a lui Cristofor Columb, demontată în San Francisco

O controversată statuie a exploratorului italian Cristofor Columb a fost demontată în oraşul american San Francisco, după ce protestatarii şi-au exprimat îngrijorarea că aceasta reprezintă un simbol al opresiunii, informează DPA.

Statuia de două tone, ridicată în 1957, a fost demontată joi de Consiliul Municipal după ce a fost vizată de proteste şi de acte de vandalism în ultimii ani, a relatat publicaţia San Francisco Chronicle.

Un oficial local, Catherine Stefani, a numit înlăturarea statuii drept „un pas necesar” într-o declaraţie postată pe Twitter şi a precizat că monumentul reprezintă „fundamentele dureroase” ale istoriei ţării.

„Sclavia, subjugarea şi cucerirea trebuie condamnate de către toţi… statuia reprezenta o versiune fictivă igienizată a istoriei noastre, celebrând omul şi ignorând trauma pe care au cauzat-o acţiunile sale”, a precizat aceasta.

Săptămâna trecută, o statuie a lui Columb a fost decapitată în oraşul Boston, iar o alta, incendiată şi aruncată într-un lac în statul Virginia, transmite Agerpres.

Demonstraţiile Black Lives Matter au izbucnit în numeroase oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd, an afro-american neînarmat, care a decedat după ce un poliţist şi-a ţinut genunchiul pe gâtul său timp de peste opt minute, pe 25 mai, în oraşul Minneapolis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri