Caută
Close this search box.

Oficial! Medicul legist a descoperit fentanil în sângele lui George Floyd

minneapolis

Medicul legist oficial, care i-a făcut autopsia lui George Floyd, a anunţat că în sângele acestuia s-a descoperit fentanil, un puternic analgezic opioid sintetic, utilizat ca anestezic general.

Moartea lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, a fost calificată drept omucidere din cauza „presiunii exercitate în zona gâtului”, a anunţat medicul legist oficial responsabil de autopsia acestuia, citat de Agerpres.

Acest afro-american de 46 de ani a făcut un „stop cardiac şi pulmonar” din cauza imobilizării sale de către forţele de ordine, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin într-un comunicat.

În raportul său, el menţionează „alţi parametri importanţi: arteroscleroza şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine”.

Potrivit unor experți legali, faptul că există două rezultate diferite ale unor autopsii, una care dezvăluie că bărbatul de 46 de ani nu avea alte afecțiuni, iar alta, cea oficială, care susține că el suferea de “arteroscleroză şi hipertensiune arterială, dar și că utilizase amfetamine”, nu vor face decât să deruteze şi mai mult jurații dacă va exista un proces..

Până atunci, medicul legist oficial asigura că nu deţine „probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare”.

„Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui”, a declarat el într-un raport preliminar.

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocaţii familiei au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experţi independenţi pe care îi mandataseră.

Aceşti medici „au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită”, a declarat avocatul Ben Crump în cadrul unei conferinţe de presă.

George Floyd, pe care poliţia îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri