Caută
Close this search box.

Olguța Vasilescu, acuzații grave după ce Firea a anunțat că doar patru bucureșteni au fost depistați pozitiv la programul de testare în masă: „De unde cifrele prezentate zilnic?”

olguţa vasilescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în urma celor aproape 4.600 de teste pentru coronavirus, efectuate de Primăria București, doar patru persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

„Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a precizat Gabriela Firea, la România TV.

În acest context, fostul minsitru al Muncii Lia Olguța Zamfirescu a acuzat Grupul de Comunicare Strategică, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că ascunde datele reale privind evoluția pandemiei de coronavirus. Asta în condițiile în care autoritățile au anunțat marți pentru Capitală un bilanț total al îmbolnăvirilor care a ajuns la 3.141 de cazuri.

„Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Testare facută cu aparatură performantă, după toate regulile și regulamentele naționale și internaționale… Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică? De ce nu încep măsurile de relansare economică? Au trecut deja 125 de zile de când ne tot amenință Orban că iese cu masuri economice… 125 de zile!!! Câte firme au fost îngropate de indolența și incompetența acestui guvern?”, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook.

Nicio reacție din partea Ministerului Sănătății și a Grupului de Comunicare Strategică

Dorind sa aflăm care este reacția Ministerului Sănătății și a Grupului de Comunicare Strategică, în fațaacestor acuzații, purtătorii de cuvând ai celor două autorități nu au dorit să comenteze invocând faptul că nu au cunoștință despre acest subiect.

Amintim faptul că testarea bucureştenilor în cadrul proiectului Primăriei Capitalei intitulat „Sunt imun la covid”, a început pe 10 iunie pe Arena Naţională. Întregul proces însă a fost oprit după o zi de către Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică. În acest context, primarul Gabriela Firea a anunțat că a depus plângere penală. Ea a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Nelu Tătaru: Testarea din Bucureşti cu privire la depistarea de anticorpi COVID-19 nu e un studiu de referinţă

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, liberalul Nelu Tătaru, a declarat că proiectul de testare demarat de autoritățile din Capitală, cu privire la depistarea de anticorpi COVID-19 în rândul populației, nu este un studiu de referință, prin urmare nu poate fi luat în considerare.

„Nu face parte din studiu. Am înţeles că Institutul ”Matei Balş” a cerut Institutuțui Național de Sănătate Publică un schelet de studiu sau un eşantion de pacienţi pentru a desfăşura acest studiu la nivelul Bucureştiului. INSP a recomandat un eşantion de 3.800 de persoane, am înţeles că se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinţă sau ştiinţific pe care noi să îl luăm în considerare”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri