Caută
Close this search box.

Orban: Bucureştiul şi multe alte oraşe, care din păcate au fost administrate de cei de la PSD, sunt în comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city

guvernul

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că municipiul Bucureşti şi multe alte oraşe care au fost administrate de primari PSD sunt în „comuna primitivă” şi nu au nicio legătură cu ceea ce reprezintă conceptul de smart city. El a precizat că în Bucureşti nu există o hartă a reţelelor subterane de apă caldă şi gaz şi nici aplicaţii online pentru a fi identificată situaţia juridică a fiecărui teren.

Ludovic Orban a participat, luni, la dezbaterea „Smart cities days”, organizată la Palatul Victoria în sistem de videoconferinţă. El a spus că există un sistem de management al traficului în Bucureşti, care nu funcţionează.

„Avem un sistem de management al traficului în care s-au investit vreo 27 sau 28 de milioane de euro iniţial, după care s-au mai băgat bani şi care nu funcţionează, în Bucureşti, de exemplu. Nu vreau să vă spun că, dacă ne uităm la multe municipii, vom vedea că dacă le explici de baza de date urbană, trebuie să le mai pui nişte întrebări ajutătoare ca să înţeleagă ce e aia baza de date urbană. Avem probleme majore în ceea ce priveşte, de exemplu, în Bucureşti nu avem harta reţelelor subterane pe unde trec reţelele de apă caldă, de gaz. Nu există o astfel de hartă. Ce să mai vorbim de planificarea intervenţiilor subterane în modernizarea reţelelor subterane”, a afirmat Orban.

El a precizat că în Bucureşti nu există cadastru făcut şi nu sunt aplicaţii online prin care să fie identificată situaţia juridică a fiecărui teren.

„În Bucureşti nu avem cadastru făcut, ce să mai vorbim de sisteme, aplicaţii online prin care poţi să identifici situaţia juridică a fiecărui teren, vorbim de reglementare urbanistică în condiţiile în care nu mai avem Plan de Urbanism General şi soluţia la care a apelat Primăria Capitalei să adopte PUZ-uri de sector, planuri de urbanism local pe sector, ca şi cum sectoarele ar putea să gândească global direcţiile de dezvoltare urbanistică la nivelul întregului Bucureşti”, a explicat premierul.

Orban a declarat că Bucureştiul şi alte oraşe conduse de PSD sunt în „comuna primitivă” şi nu au legătură cu conceptul de smart city.

„Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe, care din păcate au fost administrate de cei de la PSD, sunt în comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city. Iar aici va trebui să facem paşi acceleraţi. 27 septembrie va fi o dată în care cetăţenii în fiecare comunicate locală vor putea să voteze pentru administratori inteligenţi, pentru administratori care să aibă viziunea şi capacitatea de a introduce toate soluţiile inteligente posibile pentru a creşte calitatea vieţii”, a explicat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri