Caută
Close this search box.

Orban: Dacă apare vreun caz de COVID-19 la vreun elev, am convingerea că el nu se datorează interacţiunii de la şcoală

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în conferinţă de presă la Brăila, întrebat fiind despre infectarea cu COVID-19 a doi elevi din Iaşi şi Suceava, că are convingerea că, dacă apar astfel de cazuri la elevi, ele „nu se datorează interacţiunii de la şcoală”.

„Noi am emis ordinele necesare, ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, privind regulile care trebuie respectate în desfăşurarea activităţilor şcolare de pregătire a examenului de evaluare şi a examenului de bacalaureat. Am asigurat măşti pentru fiecare unitate şcolară, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice implicate în procesul de pregătire. Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacţiunii de la şcoală, pentru că, în ceea ce ne priveşte, urmărim cu maximă atenţie, prin toate entităţile Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, modul de desfăşurare a activităţii în şcoli, respectarea regulilor de distanţă fizică, respectarea regulilor de protecţie. Ca atare, toate măsurile pe care le-am luat au ca scop să împiedice îmbolnăvirea elevilor”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că anchetele epidemiologice declanşate în aceste cazuri vor fi cele care vor demonstra cu cine au intrat în contact elevii respectivi, pentru a se dispune măsurile necesare limitării răspândirii noului tip de coronavirus.

„Cu siguranţă anchetele epidemiologice vor evidenţia cauzele, cu siguranţă anchetele epidemiologice vor duce la persoanele cu care au intrat în contact elevii respectivi, astfel încât să se poată dispune toate măsurile pentru a nu pune în pericol alte persoane”, a completat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri