Caută
Close this search box.

Orban: dacă PSD nu votează în Parlament starea de alertă, nu va mai fi stare de alertă

ludovic orban

Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea de alertă şi măsurile aferente pe următoarele 30 de zile va fi elaborată luni sau marţi, a declarat, duminică seara, premierul Ludovic Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

„Înseamnă că autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban, la B1 Tv, notează Agerpres.

El a precizat că rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri