Caută
Close this search box.

Orban: Sper ca CCR să nu facă PSD vreun serviciu. Sper să fie o coincidență

orban

Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că opoziția  nesocotește pericolul uriaș la adresa sănătății românilor și că parlamentarii PSD s-au lansat în demagogie, pledând pentru ridicarea stării de alertă.

Premierul a subliniat că speră să fie o coincidență faptul că CCR a devansat cu două săptămâni termenul de judecare a solicitării PSD privind constituționalitatea Legii 55/2020, care permite Guvernului să prelungească starea de alertă fără aprobarea Parlamentului:

”Sper că CCR nu face vreun serviciu PSD. Pericolul nu a trecut, rata mortalității este 6%. Nu este de joacă”, a declarat Orban la Realitatea PLUS.

„Așa zisa opoziție nesocotește pericolul uriaș la adresa sănătății românilor. S-au lansat într-o întreagă demagogie pledând pentru încetarea stării de alertă și pentru lipsirea autorităților de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor.

Sesizarea la CCR este deja făcută, este invocată o excepție de neconstituionalitate privitoare la articolul din Legea 55 în care se atrage atenția asupra încălcării separației puterilor în stat.
Parlamentul, care e puterea legislativă, și-a arogat puterea de a interveni și a modifica o hotărâre de guvern. Parlamentul nu poate cenzura acte ale guvernului, care sunt făcute cu aplicarea legii.

Astăzi, după ce inițial CCR programase analiza acestei excepții de neconstituționalitate pentru 9 iulie, a anunțat că a devansat termenul de pronunțat pe 25 iunie, cu două săptămâni înainte.

Să sperăm că e o simplă coincidență și nu se alimentează suspiciunile că devansarea a fost făcută pentru a face un serviciu pentru PSD.

Cei de la PSD sunt ca niște clopoței care sună în gol.
Am reușit în niște condiții foarte grele să ținem sub control această epidemie și să ținem economia cât de cât sub control.

Cu toate confruntările, a trebuit să găsim rapid răspunsuri. Dacă n-am fi avut experiența cunoașterii funcționării instituțiilor, ar fi fost extrem de greu să facem față”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri