Caută
Close this search box.

Ordinul de redeschidere a creşelor şi grădiniţelor, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul comun al ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Muncii privind redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a after school-urilor a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Părinţii care doresc să beneficieze de serviciile acestora în perioada vacanţei de vară pot depune cereri la unităţile de învăţământ preşcolar pe care le-au frecventat copiii.

Unitatea de învăţământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii, conform prevederilor ordinului comun.

Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale.

Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program, potrivit Agerpres. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea la mai puţin de doi metri.

La intrarea în grădiniţă, creşă, after-school o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor şi fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor.

Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unităţii/persoana desemnată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri